Hielko Ubels

Hielko Ubels, piano, is een zeer enthousiast pianist die naast zijn gezin en werk als software ontwikkelaar genoeg tijd weet te vinden om uitdagend klassiek piano repertoire in te studeren en te onderhouden. Tijdens de Rotterdamse Pianodriedaagse in 2014 werd aan Hielko de Bob Brouwerprijs uitgereikt. Deze prijs wordt toegekend aan iemand van 30 jaar en ouder die een bijzondere prestatie heeft neergezet.

Hielko heeft privé-pianolessen gevolgd bij Codarts docent José Nunez Ares en sinds 2014 volgt Hielko lessen bij de Braziliaanse pianist Luis Fabiano Rabello.

Naast hun optreden als duo zal Hielko een solo optreden verzorgen met o.a. werken van Chopin, Debussy en J.S. Bach.

 

Anneke van Santen

Anneke van Santen, sopraan, is op 8 jarige leeftijd begonnen met orgelles o.a. bij Henk.G. van Putten. Ze deed mee aan leerlingenconcerten met orgelwerken van o.a J.S.Bach, Kellner, Pachelbel. In 2009 behaalde Anneke haar Bachelor hoofdvak Zang aan de Schumann Academie. Anneke heeft haar eigen Zang- en Pianoles praktijk ‘Viva la Musica’ in Strijen. Met veel passie geeft zij piano-, zang- en orgelles aan zowel kinderen als volwassenen. Elk jaar geeft zij een leerlingenconcert.

 

Hielko werd direct zeer gegrepen door de piano waardoor hij volledig overstapte van het orgel naar de piano. Nog geen jaar later won hij, tot grote verrassing van zijn ouders, het pianoconcours van de muziekscholen Ede, Veenendaal en Wageningen met een modern stuk van de Nederlandse componist Willem Pijper. Daarbij werd destijds de kanttekening gemaakt dat hij niet eerste zou zijn geworden met een stuk van Mozart of Chopin omdat hij nog aan de finesses van de pianotechniek moest sleutelen.

Toen hij 18 jaar was behaalde hij echter de eerste prijs op het pianoconcours van alle Gelderse muziekscholen met het 2e Scherzo van Chopin.

In 2010 begon hij met privé pianolessen bij Codarts docent José Nunez Ares. Vanaf 2014 volgt Hielko nu lessen bij de Braziliaanse pianist Luis Fabiano Rabello.

In het dagelijks leven is Hielko software ontwikkelaar en vader van 3 nog jonge kinderen. Afgelopen december won hij met de Carmen Variations van Bizet/Horowitz bij de Rotterdamse Piano3daagse de Bob Brouwer prijs .

Dit is een prijs die toegekend wordt aan een pianist van 30 jaar of ouder die een bijzondere prestatie heeft neergezet.

 

Youtube: https://www.youtube.com/c/HielkoUbels

Facebook: https://www.facebook.com/hielkopiano