Daarna heeft Boni zijn muzikale weg verder als autodidact in de praktijk vervolgd. Eerst als vaste begeleider van Adrianus, een Nederlandstalige chansonnier in de sfeer van Jacques Brel, waar hij als begeleider ook verder de zachte en zangerige klankkleuren van de piano leerde kennen en benutten.

Na die periode is ook zijn grote liefde voor jazzpiano ontstaan. Na het bijwonen van een nachtconcert van Oscar Peterson in Theater Tuschinski te Amsterdam (1989) besloot Boni zich volledig te richten op de jazzmuziek. Een lange periode van ontwikkeling en muzikale toewijding volgde. Waarbij hij zowel solo als met zijn eigen jazztrio optrad en ook vocalisten en instrumentalisten begeleidde.

Boni Li-A-Sam heeft opgetreden in o.a. Het Concertgebouw in Amsterdam, Bösendorfer Saal in Wenen, Centre Chopin in Parijs, de Tweede Kamer in Den Haag en bij de Franz Liszt Association in Hongarije.

Boni Li-A-Sam zal met zijn zachtfluwelen en lyrisch-swingende toucher o.a. eigen composities en enkele composities van Oscar Peterson ten gehore brengen.

 

Zie en luister ook via: www.boni-li-a-sam.com