Tsarina

Tsarina Marinkova werd in 1987 geboren in Veliko Tarnovo, Bulgarije. Op zesjarige leeftijd begon zij met haar studie in de pianoklas van Eleonora Karamisheva op de Nationale School voor de Kunsten “Panayot Pipkov” in Pleven. De studie werd in 2006 afgerond. Tijdens de laatste twee jaren assisteerde zij haar docent. Na het afstuderen besloot ze om met professor Tamara Poddubnaya te studeren aan het Prins Claus Conservatorium te Groningen. In 2010 behaalde ze hier haar Bachelor diploma en zette vervolgens haar studie voort aan het prestigieuze Amsterdamse Conservatorium waar ze studeerde onder professor Mila Baslawskaya. Hier behaalde ze onlangs haar Master diploma. Gedurende haar studietijd heeft ze meer dan vijftien prijzen gewonnen op Internationale Pianoconcoursen in Europa. Sinds haar prille jeugd heeft Tsarina Marinkova deelgenomen aan diverse Europese masterclasses en gewerkt met Valentina en Lazar Berman, Bozidar Noev, Michael, David Wilde, Vladimir Tropp, Poul Komen, Elena Richter, Charles Rosen, Igor Roma, Ilona Timchenko, en Pascal Devoyon. Ze heeft ook een aantal malen opgetreden als solist bij het Philharmonisch Orkest van Pleven en het Kamerorkest “Brevis”. Tsarina heeft tevens, van Juni 2007 tot Juni 2012, de studiebeurs “Labberte – Hoedemaken” ontvangen. Haar optredens zijn vanaf 2000 geïntensiveerd in Italië, Nederland, Bulgarije, Duitsland, Slovenië en Oostenrijk. Haar repertoire bestaat uit pianoconcerten, solowerken en kamermuziek vanaf de Barok tot en met hedendaagse muziek. Gedurende de laatste acht jaar heeft ze ook les gegeven aan zowel kinderen als volwassen én masterclasses gegeven in Slovenië en Bulgarije. In Mei 2013 werd ze uitgenodigd als jurylid in het Eerste Internationale Piano Concours “Frederic Chopin” waar ze in Mei 2014 zal terugkeren als jurylid in de Tweede Editie van het Concours. In 2016 duo AntiMa heeft paar concerten in de Nederlands, Bulgarije, Slovenië, Duitsland en Italië.

De plannen voor het opnemen van hun eerste CD liggen al klaar; deze zal in de nabije toekomst gepresenteerd worden.

Anna

Anna Antypova werd in 1987 geboren, in Mzensk, de voormalige Sovjetunie. Op haar zevende begon ze met vioolspelen en doorliep een muzikale basis- en middelbare school. Zij studeerde verder aan de Nationale Tchaikovsky Academy van Oekraïne. Met het behalen van de Masterdiploma sloot ze haar studie in Oekraïne af. Gedurende haar studietijd heeft ze deelgenomen aan concoursen als solist en met verschillende ensembles. Zij soleerde bij concerten met kamerorkest “Arcata” en het Liatoshinsky Kameorkest. In 2013 woonde zij een masterclass bij in Dolny Kubin, Slovakia.

Daar ontmoette ze Misha Furman, die later haar docent werd in Codarts, Rotterdam. Hier behaalde ze haar tweede Master diploma. Tijdens de studie aan Codarts ontving zij de Codarts Grand Talent en een studiebeurs van Van Beek-Donner. Anna heeft ook deelgenomen in verschillende masterclasses bij onder andere Marco Terlizzi, Paivyt Meller, Benjamin Schmid, Vesselin Paraschkevov en Magdalena Szczepanowska. Ook ontving ze lessen van Benzion Shamir. Tegenwoordig is Anna actief betrokken bij het musiceren, solo of in ensemble, lesgeven en de vele verschillende projecten die op haar pad komen.