Ellyne Wieringa

Tijdens deze studieperiode heeft ze een pianoduo gevormd met Eline de Gast, genaamd Pianoduo Elan. Het duo is al een aantal jaar verbonden aan het Pianoduo Festival Academy en geeft concerten in grote en kleine zalen van Nederland. Zo hebben ze gespeeld in De Vereeniging in Nijmegen, de Zeeuwse Concertzaal in Middelburg en meerdere malen in de Grote Zaal en de Jurriaanse Zaal van De Doelen in Rotterdam. Het duo heeft ‘Le Carnaval des Animaux’ van Camille Saint-Saëns ten uitvoering gebracht met het Codarts Symphony Orchestra o.l.v. Arie van Beek. In het voorjaar van 2018 heeft Elan grote koorwerken van Johannes Brahms uitgevoerd i.s.m. het Rotterdam Symphony Chorus o.l.v. Wiecher Mandemaker in een uitverkochte Grote Zaal van De Doelen.  
 
Ellyne heeft masterclasses gevolgd bij o.a. Jean-Bernard Pommier, Igor Roma, Frank van de Laar, Polina Leschenko, Joseph Moog, Håkon Austbø en Pascal Devoyon. Ze heeft mogen deelnemen aan verscheidene festivals, waaronder  Festival d’Anniviers, Peter de Grote Festival en International Masterclass Apeldoorn.
 
Op jonge leeftijd heeft Ellyne meerdere prijzen gewonnen bij jongerenconcoursen en heeft ze een eervolle vermelding ontvangen bij het Prinses Christina Concours. Tijdens het atheneum is ze speciaal gelauwerd voor het schrijven van een succesvol onderzoek naar het mechaniek van de vleugel.