Ernst Rijkers

Ernst Rijkers speelt ruim vijf en twintig jaar piano. Is klassiek en jazz geschoold. Hij heeft o.a. lessen gevolgd bij Rinus van Galen, die hem veel heeft geleerd over harmonieleer en improviseren.

Ernst wordt nog steeds geïnspireerd door het pianospel van Oscar Peterson. Ernst speelt naast piano ook vibrafoon in de jazzformatie “Jazzence”.

Ab Helsloot

Ab Helsloot is autodidact en speelt al zo’n dertig jaar jazzmuziek. Is de vaste drummer van jazzcombo “JazzInDeeD”, het “Ruby+ kwintet” en de “Big Swing Band Alkmaar”. Ook is hij regelmatig actief als percussionist bij het Nederlands Dans Orkest. Hij heeft lessen, workshops en masterclasses gevolgd bij drummer/vibrafonist Frits Landesbergen, bassist Thomas Kwakernaat, de trompettisten Loet van der Lee en Jan Doedens en drummer John Engels.

Dick Scholten

Dick Scholten is ooit begonnen met gitaarles voor de gewone gitaar gevolgd door de basgitaar. Later wilde hij contrabas gaan spelen en nam lessen bij Thomas Andersen. Eén van zijn favoriete bassisten is Hein van der Geyn. Dick is de vaste bassist bij de jazzformatie “JazzInDeeD” en de “Big Swing Band” uit Alkmaar. Ook mag Dick graag de blues spelen. In de bluesband “The French Connection” bespeelt hij de basgitaar.