Gastenboek

65 berichten, 7 pagina's 
«  » 
02-06-2015
Geplaatst door: Marja van Gaalen

PianoWandeling

Wat hebben wij een heerlijke muzikale middag in Edam gehad!! We hebben een selectie gemaakt waarvan 3 optredens voor mij er boven uit staken: : het Trio Pianissimo raakte mij door hun muzikaliteit, humor en de speelsheid van hun optreden; het kamerkoor Oktoich met de solisten zongen loepzuiver en sereen, ontroerend mooi. Wat een mooi akoestiek in die kerk. Het slotstuk: de Canto Ostinato verveelde geen moment: wat een muzikale discipline en concentratie vraagt die stuk. Heel mooi uitgevoerd. Bijzonder om Ellen Verhagen hier weer te horen en te zien!
Complimenten voor jullie organisatie: dit moet veel van je energie en inzet gevraagd hebben. Dank je wel! Vraagt wat mij betreft om herhaling.

01-06-2015
Geplaatst door: Maria Silen

pianowandeling 2015

Wij hebben een heel leuke middag gehad ondanks de regen...De pianowandeling was wederom hééél geslaagd!

Mijn zoon heeft vooral genoten van het (razendmoeilijk!) pianospel van Guus Jansen, daar zijn we dus geruime tijd geweest. Ook in de Harmonie was het leuk en gezellig, en we hebben nog div. andere adressen bezocht, o.a. met mooie uitvoering van Bach muziek op klavecimbel, waar het oorspronkelijk ook voor geschreven is.

En de Canto Ostinato in de Grote Kerk was natuurlijk het klapstuk! De kerk helemaal gevuld met belangstellenden!
Jammer dat het halverwege wat onrustig was door mensen die weggingen; voor kinderen is vijf kwartier stil luisteren naar deze muziek ook wel een opgave....

Dank en hulde voor de organisatie en voor iedereen die hun huis hebben opengesteld. Het was weer een heel veelzijdig programma en we hebben genoten van alle musici die weer zo prachtig gespeeld hebben!

01-06-2015
Geplaatst door: riek van den bosch

2015

wij hebben weer genoten van de pianowandeling ondanks het slechte weer het was weer geweldig

27-05-2015
Geplaatst door: celia

Pozyczki dla kazdego

Interessante foto's. groeten. http://pozyczkidlakazdego.com.pl/

04-06-2014
Geplaatst door: Yukiko Hasegawa

Ik heb genoten van de dag. Bedankt voor de fijne organisatie.
Graag volgend jaar weer.

Hartelijke groet,

Yukiko Hasegawa

30-05-2014
Geplaatst door: Henri Goverde

Edam, daar zit muziek in

We hebben in Edam genoten van alle nummers die we aangedaan hebben: 1,2,3,4,5,9,10,12 en de Grote Kerk (27). Wat een geweldig concert van de zeer getalenteerde musici! Enorm fijn dat deze kwaliteit in Nederland kan worden opgeleid. Ik vond het meisje van 11 al super goed, Su ook, Carter Muller zeker niet minder. Maar Youngjae Kim bezorgde me kippevel: hij speelde het Scherzo b-moll (zoals de Fransen zeggen) zo emotievol dat zelfs ik heimwee naar Polen kreeg. Aidan Mikdad is een verhaal apart: wat een superbe toonvorming en kracht!!! En wat een prachtige kerk, vooral met dit zonlicht.
Ook onderweg naar de kerk hebben we heerlijke muziek beleefd: ik vooral in de kaashal (Mompou probeer ik zelf ook wel eens maar ik hoorde nu van Paul Geysel hoe het echt veel beter kan; Samuel Barber, nooit van gehoord, maar Blommestein bracht die Amerikaanse sounds voortreffelijk).
De pianola in de Lutherse kerk zullen we ook nooit vergeten. En al helemaal niet de daar plotseling binnenvallende sopraan uit St-Peterburg (echt heel goed!!!). Wat een schitterende kerk is dat trouwens.
Op nummer 10 - zittend in de tuin naast het konijnenhok-, heb ik enorm genoten van de muziek die Wim van Hattum en de violiste Nora brachten (heel meeslepend hoe de geluiden door een open raam naar buiten kwamen).
Een grote, prettige verrassing tenslotte was op nummer 12 een jonge pianist en zijn Chopin-vertolkingen. Wat me opviel was hoe mooi de piano in die kamer gestemd was. Het geintje daar - 8 handen aan 1 piano - stemde iedereen gelukkig.
Kortom, hulde aan de organisatie van deze fantastische dag.

29-05-2014
Geplaatst door: Anja van Capelle-Goor

Afgelopen zondag heb ik samen met een vriendin Edam bezocht vanwege de Pianowandeling. Voor Edam was het de 11e keer, voor ons de primeur en wat hebben we ervan genoten! We waren ruimschoots voor de start aanwezig, maar er was zoveel moois te zien en te horen dat we tijd tekort kwamen om alles te bezoeken waarnaar onze belangstelling uitging. Het aanbod voor de luisteraars is enorm divers: van klassieke Russische volksmuziek tot eigentijdse jazz, van toetsenist met trombone tot harpmuziek, en van salonorkest tot fortepiano. En dan heb ik het nog niet over alle (soms schitterende, antieke) piano’s die bespeeld worden, het kerkorgel, een pianola, spinet, enz.
Gelukkig hebben we toch nog van veel muziek iets kunnen beluisteren, omdat we dan na twee muziekstukken besloten om weer verder te wandelen naar een volgend muzikaal adres. Wat bijzonder ook dat iedereen zijn woning, gebouw, kerk of winkel hiervoor openstelt!
We troffen prachtig weer deze dag voor de wandeling van de ene naar de andere locatie. Het was een heerlijke middag ‘uit’!
Voor het slotconcert met optredens van zeer jonge musici van diverse conservatoria uit Nederland was de Grote Kerk tot aan de laatste stoel gevuld met publiek. En ook daar was het genieten van het fantastische jong talent!

Graag wil ik de organisatie en alle optredende musici (waaronder onze stadgenote, Ursula Dütschler) van harte complimenteren met deze werkelijk heel bijzondere, en prachtige muzikale happening!
Het bezoeken ervan is wat mij betreft voor herhaling vatbaar!

28-05-2014
Geplaatst door: Hannie Blanken

piano wandeling

Vanavond heb ik het genoegen gehad om met de voorzitter van de vereniging "piano wandeling"kennis te maken. Hij heeft mij weten te interesseren voor dit evenement. Gaarne zou ik op de hoogte gehouden willen worden wanneer er weer een wandeling gaat plaats vinden.
Dank voor Uw aandacht, vr. gr. Hannie Blanken.

28-05-2014
Geplaatst door: Martin Steiner

Dear Team from PianoWandeling,

Thank you so much for the great event on Sunday. So many special places, great musicians and an amazing audience. I enjoyed playing in the Studhuis so much.
I wish you a lot of joy and much success for the coming PianoWandelings.

Greetings from Berlin - Martin (duo zweckfrei)

27-05-2014
Geplaatst door: Steef Reilingh

Hoi Anke.
Jullie ook bedankt voor de geweldige organisatie en de voortreffelijke communicatie.
Wat een prachtige afsluiting van de dag in de grote kerk, kon niet beter.Onze gasten hebben genoten en wij ook ( weer ).